Error message

 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/ananija/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_required has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/ananija/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; ctools_context_optional has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/ananija/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
 • Deprecated function: Methods with the same name as their class will not be constructors in a future version of PHP; panels_cache_object has a deprecated constructor in require_once() (line 127 of /home/ananija/public_html/sites/all/modules/ctools/ctools.module).
 • Училиште за македонски јазик за странци Ананија
 • Македонски јазик за странци - Курсеви и програма
 • Македонски јазик за странци - Неинтензивни курсеви
 • Ананија - Дополнителна настава за средношколци
 • Ананија - Летни курсеви
 • Ананија - Настава преку интернет
 • Лектура на секаков вид текстови на македонски јазик од овластен лектор по македонски јазик
 • Ананија - Промотивни цени
 • Училиште за македонски јазик за странци Ананија - Запиши се!

„Уште на почетокот постоеше Зборот. Зборот беше со Бог и Зборот беше Бог. Од самиот почеток, Зборот беше со Бог. Сè што постои беше создадено преку Зборот. Не постои ништо создадено, кое не беше создадено преку Зборот! И самиот живот беше во Зборот, и Тој живот им дава светлина на луѓето. Оваа Светлина свети во темнината, и темнината не може да ја изгаси.“

Јован 1:1-5

„Јазикот е средство со кое ние дознаваме што мисли, што чувствува и што сака нашиот собеседник. Во јазикот има одделни гласовни знакови или зборови за сите мисли, чувства и желби на еден човек, затоа јазикот на еден народ е негово духовно богатство и наследство во кое се заклучуваат отпечатени во гласовни знакови или зборови сите народни мисли, чувства или желби со коишто има живеано и живее еден народ и коишто се предаваат како нешто свето од едно поколение на друго. Да си го зачува некој својот народен јазик и да го брани како светиња, значи да му остане тој верен на духот на своите прадедовци и да почитува сè што имаат тие направено за своето потомство. Да се откаже човек од својот народен јазик значи да се откаже тој и од народниот дух. Со тоа само се објаснуваат и желбите и усилбите на покорителите да ги направат покорените да се откажат од својот јазик и на негово место да го научат нивниот; исто така со тоа се објаснува упорноста на покорените народи да си го зачуваат сето свое духовно народно наследство, а особено јазикот.“

За македонските работи, Крсте Петков Мисирков


Курсеви и програма


Ананија - Курсеви и програми

Се одржуваат интезивни курсеви со 3 часа дневно или 15 часа неделно. Курсевите се групни каде што бројот на студенти е 3 - 15 посетители и индивидуални курсеви. Одржуваме и тримесечни, неинтезивни курсеви со 3+3 часа неделно.

Дознај повеќе...


Цени и дати


Ананија - Цени и дати

Интензивните курсеви започнуваат во понеделник и траат 4 недели. Нудиме попусти од 10% за 20 часови, 20% попуст за 30 часови, 30% попуст за 40 часови, 40% попуст за 50 часови и 50% попуст за 60 часови.

Дознај повеќе...


Визи за влез во Р. Македонија


Визи за влез во Република Македонија

Ако не сте државјанин на Р. Македонија и имате намера да влезете и престојувате во Република Македонија или да поминете преку територијата на Република Македонија тогаш задолжително проверете дали Ви е потребна виза.

Дознај повеќе...